Schneider Şarj İstasyonu
- Schneider markasının üretmiş olduğu kaliteli ürünlerden biridir.
- Elektrikli araçlar için üretilmiş olan şarj istasyonu modelidir.
- Kaliteli yapıları ile birçok alan içerisinde kullanım imkanı sunarlar.
Elektrikli Şarj İstasyonu Nedir?
Günümüzde elektrik şarj istasyonları tercih edilmeye başlandı. Sebebi ise elektrik ile çalışan araçların piyasa içerisinde daha çok kullanılıyor olması diyebiliriz. Elektrikli araç şarj istasyonu kullanımı bakımından enerji depolamayı sağlayan bir cihazdır. Elektrikli araç şarj istasyonu; tam elektrikli (BEV) ve plug-in hibrit (PHEV) araçları şarj etmesi için elektrikli enerjisi üreten bir cihaz modelidir. Bu istasyon modelleri araçlar için çeşitli elektrikli şarj konnektör standardına uygun olacak özel yapı sunar. Günümüzde artık gelişen teknoloji ile birlikte, alternatif yakıtlarda değişimler oluyor. Artık araçlar içinde e-alternatif kullanım sunan elektrikli araçlar var. Bu sebeple kullanıcılar elektrikli araç şarj istasyonu kullanımını da arttırdı.
Elektrik Şarj İstasyonları Avantajları Nelerdir?
Akaryakıt kullanarak çalışan araçlar, nasıl yakıt tedariği yapacaklarını zaman istasyonlara gidiyorsa, elektrikli araçlar içinde artık benzer istasyonlar bulunmaktadır. Elektrikli araçlar için de benzer bir dolum noktası bulunuyor. Fakat diğer akaryakıtlardan farkı, istasyon işletmeleri haricinde de herhangi bir alanda konumlandırılabilir. Pompa yerine kablo ile dolum işlemleri de sağlanır.
Elektrik Şarj İstasyonları Nasıl Çalışır?
Elektrikli araçlarda şarj dolum işlemleri için farklı seviyeler bulunmaktadır. Seviye 1, seviye 2 ve seviye 3 olmak üzere üç farklı şarj etme tekniği bulunur. Seviye 1 şarj özelliği ev tipi prizler ile yapılan dolum işlemleri içindir. Seviye 2 ve seviye 3 ise hızlı şarj istasyonlarında bulunan güç kademelerini ifade etmektedir. Elektrikli araçlarda şarj teknolojisi genellikle AC ve DC kavramları ile kullanılmaktadır. AC ve DC şarj teknikleri aslında seviye 2 ve seviye 3 oranları ile aynıdır. Seviye 3 yani DC hızlı şarj istasyonları çok daha hızlı dolum yapmaktadır. 50 kW altında, 50 kW ile 90 kW arası ve 90 kW’den fazla olarak seçenekleri de bulunur.
Elektrikli Şarj İstasyonu Seçimi Nasıl Yapılır?
Seçim aşamasında AC ve DC seçeneklerine bakmanız gerekmektedir. Kullanacağınız alan için hangisinin özellikleri daha doğru olacaksa onu seçmelisiniz. Sahip olunan EV’nin modeline bağlı olarak da elektrikli araç bataryası özelliklerine dikkat edebilirsiniz. Örnek olarak Tesla markasının dışında olanlar hemen hemen tüm EV modelleri her iki dolum yöntemini de kullanılabilmektedir. Tesla markası ise sadece DC şarj istasyonu kullanabilmektedir.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nerelerde Kullanılır?
İsteğe bağlı olarak her alanda kullanımı sağlanabilmektedir. Genel yapıları bakımından kullanıcılara üstün performans kalitesi sunan ürünlerdir. İster özel olarak evinizin otoparkında ya da dolum istasyonlarında kullanımını sağlayabilirsiniz.
Ürün Özellikleri
Ürün ya da bileşen tipi : Charging station
Ürün grubu : EVH2
Kutup açıklaması : 3P + N
Montaj Tipi : Duvara monte
Max power : 22 kW 32 A
Number of charge point :1
Connection to the vehicle : Attached cable T2 4 m
Access control system : Key
Tamamlayıcı
Rated supply voltage : 380...415 V AC 50/60 Hz
Topraklama sistemi : TT - TN
Girişlerin sayısı : 1
Giriş tipi : Kontak için power limitation
Kontak için delayed charging
Kontrol tipi : 1 beyaz düğme, fonksiyon: stop/restart
Yeşil düğme, fonksiyon: cable unlocking
Yerel sinyalleme : 1 çok renkli LED, fonksiyon: status indication
Yükseklik : 480 mm
Genişlik : 330 mm
Derinlik : 170 mm
Ürün ağırlığı : 7,5 kg
Renk : Beyaz (RAL 9003) - Gri (RAL 7016)
Ürün sertifikaları : CB - CE
Ortam
IP koruma derecesi : IP54 'e uygun IEC 60529
IK koruma derecesi : IK10 'e uygun IEC 62262
Çalışma için ortam hava sıcaklığı : -30…50 °C
Depolama ortam koşulları : -40…80 °C
Bağıl Nem : 5…95 %